Descoperiti lumea retetelor fara gluten

Beneficii – inspiratie – bunatati

 

  • De unde imi iau materiile prime pentru mancarea pe care mi-o gatesc sau produse gata facute fara gluten ?
  • La noi gasiti aceste materii prime incercand sa imbogatim paleta de produse de pe piata din Romania
  • Multe alimente nu contin in mod natural gluten: salata verde, fructele si legumele crude, felurile de mancare pe baza de legume, cartofi, orez, peste, carne, oua. Nu este necesara nici o schimbare in meniu sau in pregatirea preparatelor in acest caz. Trebuie doar avut grija ca acestea sa nu fie contaminate cu ingrediente care contin gluten sau prin contactul accidental cu astfel de ingrediente.
  • De unde iau retetele de mancaruri fara gluten ?
  • Acestea sunt doar cateva dintre retetele pe care le poti gasi aici atat pentru tine, cat si pentru cei dragi. In functie de preferintele tale, alege-o pe cea care ti se potriveste sau care arata mai apetisant!

Pancakes proteice cu banane si unt de arahide

Ingrediente :

  • 3 oua
  • 200ml lapte
  • 6 linguri mari de faina
  • 1 lingurita pudra proteica
  • 2 banane
  • 3 linguri de miere
  • 3 linguri unt de arahide
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita de scortisoara

Preparare

Se pieseza bananele si se amesteca cu mierea. Ouale se bat separate spuma, se adauga uleiul, laptele si se amesteca. Compozitia obtinuta de toarna peste bananele pisate, se incorporeaza si se adauga faina cu pudra proteica si scortisoara. Cand toate ingredientele sunt bine omogenizate, se toarna cu ajutorul unui polonic intr-o tigaie incinsa, in care am adaugat o lingurita de ulei. Se rumenesc pe fiecare parte, iar la final se formeaza un tort de pancakes, cu umplutura de unt de arahide.

Se orneaza dupa preferinta.

 

Supa crema de legume cu crutoane si oua de prepelita

Ingrediente

  • 5 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 cartof dulce
  • 5-6 oua de prepelita
  • 1 ceapa alba mare
  • ½ lingurita de sare si un varf de lingurita de piper
  • 3 felii de paine
    4 lingurite de ulei de masline

Preparare

Se pun la fiert toate legumele, iar cand acestea sunt fierte se adauga sarea si piperul. Cat timp se racesc, se pun la fiert ouale pentru 5-7 minut. Painea pentru crutoane se taie cubulete, se adauga ulei de masline, sare si se prajesc pana uleui este absorbit de paine. La final legumele se pasireaza, iar farfuria se decoreaza dupa preferinte .

Prajitura “Felie de lapte” cu crusta de ciocolata

Ingrediente :

Blatul :

  • 8-10oua batute spuma cu 4linguri de zahar de cocos
  • 50ml ulei
  • 100ml lapte
  • 500g faina Agluten
  • putina sare si praf de copt
  • 250g pudra de cacao
  • aluatul rezultat se imparte in 2 tavi si se coace in cuptorul preincalzit la 190 grade

 

Crema :

  • 200ml apa se pun la fiert impreuna cu 2linguri de zahar de cocos
  • se adauga un plic de praf de budinca de vanilie (BIO de preferinta) + 200g lapte praf si se mentine la foc mic pana compozitia prinde consistenta ; dupa se lasa la racit
  • separat se bate frisca (200ml) si se adauga o cutie de mascarpone + 2linguri de miere
  • ultimul pas, se amesteca cele doua compozitii si se adauga intre cele doua blaturi rezultate, dupa ce acestea s-au racit.

Crusta de ciocolata :

  • se topesc 250-300g ciocolata cu lapte/neagra
  • se adauga 50g unt de cacao
  • 2linguri ulei de cocos

 

 

Tarta cu mere caramelizate si scortisoara

Ingrediente

Pentru blat :

  • 4 oua batute spuma impreuna cu 2 linguri de zahar de cocos
  • 100ml ulei
  • 200ml lapte
  • 450-500g faina Agluten
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara

Pentru umplutura :

  • 3 mere
  • 50g unt
  • 3-4 linguri de zahar de cocos
  • 1/2 lingurita scortisoara

Preparare

*se pune zaharul la topit, se adauga untul, iar la final merele taiate cubulete impreuna cu scortisoara si se lasa pana prind o culoare aurie .

*toata compozitia se coace la 190 grade pentru aproximativ 25-30 min .